Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σε λίγους και εκλεκτούς τα δενδρύλλια της MARFIN


Κι όμως έγινε κι αυτό!!! Χρειάστηκε μόνο  μια μέρα, και συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, για να εξαφανισθούν τα δενδρύλια μαστιχόδεντρου που πρόσφερε η MARFIN και ο Πρόεδρος της Κος Βγενόπουλος στους μαστιχοπαραγωγούς που είχαν πληγεί από την φωτιά του καλοκαιριού.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου άρχισαν οι προεγγραφές για την χορήγηση των δέντρων, την ίδια μέρα και ολοκληρώθηκε.


Να το πω ανοργανωσιά;

Να το πω κατάντια;
Να το πω αχορταγιά;
Να το πω έλλειψη κοινωνικής υπευθυνότητας;

Όπως και να το πει κανείς, πάλι φάνηκε να υπερτερεί ο τύπος ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, αυτός που μαθαίνει την πληροφορία, την κρατάει επτασφράγιστο μυστικό, ειδοποιεί συγγενείς και φίλους, και την κατάλληλη στιγμή έχοντας μαζέψει καμιά σαρανταριά εξουσιοδοτήσεις, πολλές απ' αυτές από Χιώτες μόνιμους κάτοικους Αμερικής και Αυστραλίας, παρουσιάζεται στο φυτώριο και δεσμεύει κοντά στα 6.000 δενδρύλια (πχ 150 ανά άτομο Χ 40 = 6.000). Και μετά απ' αυτό αυτάρεσκα παρουσιάζεται στο καφενείο του χωριού και καμαρώνει για τα κατορθώματα του.


Άκουσα ιστορία ανθρώπου, που πήρε τα μερίδια από ξαδέρφια του που μένουν μόνιμα σε χώρες του εξωτερικού, και που έχουν χρόνια να έρθουν στην Ελλάδα.


Καμμιά 100αριά άτομα πήραν περίπου 9.000 δενδρύλια. Πολλοί απ' αυτούς δεν είναι καν παραγωγοί!!!


Και μετά απ' όλα αυτά ο κακομοίρης ο αγρότης, που έχει ανάγκη αυτά τα δέντρα, για να ανακτήσει μέρος της παραγωγής του μένει ξεκρέμαστος απ' όλους.


Συμπέρασμα : Οι άλλοι στην Αθήνα, ξέχασαν να υποβάλλουν δήλωση στο Ταμείο Αλληλεγγύης, εμείς εδώ ως κονωνία σε απόγνωση, ξεχάσαμε την αλληλεγγύη και το φιλότιμο.

 Όλοι μαζί συνεχίζουμε να πορευόμαστε χωρίς δυστυχώς κοινωνικά αντανακλαστικά!!!